Regie
Thomas Lilti
Duur
102 minuten
Jaar
2016
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Médecin de campagne

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | In Frankrijk één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar, met hoofdrollen voor François Cluzet (Intouchables) en Marianne Denicourt (La belle noiseuse).

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Alsr bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is het voor hem geen optie om rustiger aan doen. Toch stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Ze laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet Nathalie de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.

Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van Médecin de campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet, voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt. 

IN DE PERS
de Volkskrant ★★★
'Liefdevol geschetste wereld'
NRC ★★★
'Een warm en ontroerend portret' 
Empire ★★★
'Vangt het provinciale leven met authenticiteit en tact'
 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.