Regie
Ridley Scott
Duur
139 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

All the money in the world

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Meester-cineast Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator) tekent voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi. Toen de film al af was, verving Scott ook nog op het laatste moment acteur Kevin Spacey (House of Cards) door Christopher Plummer vanwege de #metoo discussie waarin Spacey verzeilde.

Oliemagnaat J.P. Getty (Christopher Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail (Michelle Williams) om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent (Mark Wahlberg) zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden.

Regisseur Ridley Scott werkte voor deze film met een sterrencast zoals Christopher Plummer (The Sound of Music, A Beautiful Mind), Michelle Williams (Shutter Island, Manchester by the Sea) en Mark Wahlberg (The Departed).

IN DE PERS
VPRO Cinema ★★★★
'Reuze spannend en heerlijk soepel geregisseerd'
The Guardian ★★★★
'Vermakelijke parabel over geld'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.