Regie
Andrei Konchalovsky
Cast
Julia Vysotskaya, Christian Clauss, Philippe Duquesne, Jakob Diehl, Peter Kurth, Victor Sukhorukov, Isabelle Habiague, Pyotr Mikhalkov, Valérie Zaccomer, Pierre Nisse, Natalya Kurdyubova, Larisa Kuznetsova
Duur
131 minuten
Jaar
2016
Taal
Russisch, Frans, Duits, Jiddisch gesproken, Nederlandse ondertiteling
Land
Duitsland/Russische Republiek
Kijkwijzer

Paradise

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Paradise vertelt het aangrijpende verhaal van drie individuen, Olga, Jules en Helmut. Hun paden kruisen elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Regisseur Andrei Konchalovsky vormt rond de drie personages een aangrijpend verhaal over de horror van de Holocaust.

De Russische aristocrate Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de nazi’s omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken in Parijs. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Frans politie-inspecteur en nazicollaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. Hoewel Olga alles zal doen wat nodig is om vervolging te voorkomen, verdwijnt haar hoop op vrijheid snel wanneer ze naar een concentratiekamp wordt gebracht. Hier komt ze de hooggeplaatste Duitse SS-officier Helmut tegen, die ooit verliefd op haar was. Ze beginnen een destructieve relatie.

Paradise is een krachtige parabel over het wezenlijke, menselijke verlangen om te overleven. Winnaar van de Zilveren Leeuw voor Beste Regie op het Filmfestival van Venetië.

IN DE PERS
de Volkskrant ★★★
'Intrigerende vertelwijze'
NRC ★★★
Ambitieuze vertelling over de Holocaust'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.