Cast
Helmert Woudenberg
Duur
120 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

Helmert Woudenberg - Mozes (TRY-OUT)

Speeldata

Verwacht

Na zijn alom geprezen solo’s over o.a. Pim Fortuyn, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

In Mozes vertelt hij hoe het Joodse volk in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest de bescheiden Mozes om de exodus te leiden, maar die weet niet of hij de juiste man is om de opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land.

Mozes zet de huidige, door nood gedreven volksverhuizingen in een bijbels perspectief. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Wat gebeurt er als de opluchting van het vertrek plaatsmaakt voor het wantrouwen waarmee de nieuwe omgeving je tegemoet treedt? Hoe pas je je aan? Hoe vind je rust, als je van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

Tekst en spel: Helmert Woudenberg
Techniek: Tam Henderson
Fotografie: Sanne Helgenberger
Grafisch Ontwerp: Jan Woudenberg
Decorontwerp: Ellen Klever

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.