Weeën

Weeën

Lejla

Lejla

Bullet Time

Bullet Time

Grijs is ook een kleur

Grijs is ook een kleur

De begrafenis van de verlegen mens

De begrafenis van de verlegen mens

Duur
78 minuten
Jaar
2017
Taal
Nederlands
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Dag van de Korte Film

Speeldata

Verwacht

Vanaf 21 december staat de spotlight een week lang op de korte film en vertonen verschillende filmtheaters door het hele land een speciaal samengesteld programma. 

EYE, IFFR, Go Short en NFF presenteren een programma met korte films van Nederlands talent die momenteel internationaal veel waardering krijgen. In het programma zit onder meer Lejla, vertoond op Cannes Film Festival 2017, Grijs is ook een kleur, de winnaar van de Studenten Oscars 2017, en Weeën, die genomineerd werd voor een Gouden Kalf.

Weeën
Regie:Nils Vleugels
Duur: 14 min
Genre: Fictie
Willem staat op het punt vader te worden: de weeën van zijn vriendin zijn begonnen. De onomkeerbaarheid van de komst van zijn kind daalt bij hem in en Willem wordt overvallen door een gevoel van nutteloosheid en acute angst voor het vaderschap. Terwijl andere zwangere vrouwen hem in het ziekenhuis de les lezen over opvoeding, zijn bevallende vriendin niets van hem lijkt aan te nemen en de receptioniste de enige lijkt die in hém geïnteresseerd is, beseft hij dat hij afstand moet nemen van zijn huidige bestaan en de transformatie moet omarmen.
Gouden Kalf Nominatie voor ‘Beste Korte Film’.

Lejla
Regie: Stijn Bouma
Duur: 22 min
Genre: Fictie
Lejla, een jonge vrouw uit Sarajevo, heeft het gevoel dat haar leven nergens toe leidt. Haar werk in een fastfoodrestaurant en de zorg voor haar alcoholistische vader zijn alles wat ze heeft. Totdat zeeman Vedad haar mee uit vraagt. Ze worden verliefd en Vedad biedt haar een vluchtmogelijkheid. Lejla moet beslissen welk toekomstplan ze zal volgen. Geselecteerd voor talentprogramma Cinéfondation.

Bullet Time
Regie: Frodo Kuijpers
Duur: 5 min
Genre: Animatie
Twee kogels, gemaakt om te doden, worden midden in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. Het overkomt Stanley en Daisy, de twee kogels die door cowboys Pedro en Jesse tijdens een ouderwetse wild-west shootout op elkaar worden afgevuurd. In plaats van hun dodelijke doel kiezen de kogels voor de liefde, met desastreuze gevolgen voor beide cowboys.
Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie ‘Beste Korte Animatiefilm’.

Grijs is ook een kleur
Regie: Marit Weerheijm
Duur: 27 min
Genre: Fictie
De film vertelt het verhaal van Cato, een meisje van 13 jaar, die met haar ouders en jongere broertje op een woonboerderij woont. Haar oudere, depressieve broer Douwe komt thuis nadat hij een suïcidepoging heeft gedaan. Cato probeert contact met hem te krijgen, maar dat lukt niet. Als ze zich realiseert dat Douwe niet zomaar weer gelukkig zal zijn, ontmoet ze een engel-achtige man met grote witte nep-vleugels. Hij helpt haar met de zorgen om haar broer en brengt haar inzichten over het leven en de dood. Winnaar Studentenoscar in de categorie ‘Buitenlandse Korte Film’.

De begrafenis van de verlegen mens
Regie: Joost van Hezik
Duur: 10 min
Genre: Fictie
Op een dag vielen alle verlegen mensen dood neer. Tegelijk, in een klap, allemaal. Een kleine gemeente organiseert een begrafenis voor al haar overleden verlegen inwoners en wil maar al te graag wat zeggen…
Van de makers van Circus Treurdier.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.