Regie
Ai Weiwei
Duur
140 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Human Flow

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Deze documentaire van internationaal gerenommeerd kunstenaar Ai Weiwei laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis zien, als ook de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten. 

Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Human Flow geeft, onder leiding van kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie.

Gedurende een bewogen jaar worden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld gevolgd, waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italië, Kenia, Mexico en Turkije. Human Flow is getuige van hun wanhopige zoektocht naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid: van vluchtelingenkampen en levensgevaarlijke oceaanovergangen tot gesloten grensovergangen; van ontwrichting en ontnuchtering naar moed, uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen; van het leven dat ze achterlieten naar een onbekende toekomst.

Deze documentaire komt in een tijd waarin tolerantie, medeleven en vertrouwen meer dan ooit nodig zijn. Human Flow stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal onze wereldwijde samenleving bestaan uit angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we voor een weg van openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

IN DE PERS
The Guardian ★★★★
'Een ambitieus, humaan en schokkend cine-essay'
The Telegraph ★★★★
'Maakt een deugd van zijn onmetelijkheid'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.