Regie
Theo Maassen
Cast
Bruno Vanden Broecke, Ruben van der Meer, Ellen Parren , Christine de Boer
Duur
90 minuten
Jaar
2017
Taal
Nederlands gesproken
Kijkwijzer

Billy

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Het regiedebuut van Theo Maassen, een komedie over de beroemde buikspreker Gerard de Groot en zijn pop Billy.

Buikspreker Gerard (Bruno Vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al tien jaar een immens populair theaterduo. Ze trekken volle zalen en op het podium zijn ze een geoliede machine, maar achter de schermen botert het wat minder tussen Gerard en Billy.

Billy heeft Gerard niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar heeft het ook buiten het theater inmiddels geheel voor het zeggen. Billy bepaalt in alle opzichten Gerards leven. Gerard is de lol in het optreden kwijtgeraakt en -als hij heel eerlijk is- ook de lol in het leven.

Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel (Christine de Boer), maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda (Ellen Parren), beseft Gerard dat het de hoogste tijd wordt dat hij zijn leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

IN DE PERS
VPRO Cinema ★★★
'Origineel en bij vlagen hilarisch'
NRC ★★★
'Een zelfportret van Maassen'  

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.