Mijn vader kocht een filmcamera

Mijn vader kocht een filmcamera

Grace - Echoes of 8

Grace - Echoes of 8

Onze Rian

Onze Rian

Kielzog

Kielzog

Karma.chaotic

Karma.chaotic

Diep

Diep

Duur
100 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Brabants Talent Blok

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Na afloop van het Brabants Talent Blok zijn er Q&A's met de makers, afkomstig uit verschillende Brabantse projecten zoals Nieuwe Filmers, Kunstbende, Life the Movie en (ex)studenten van AV/kunstopleidingen.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Mijn vader kocht een filmcamera
Regie: Henny van Bree
Duur: 9:46 min
We duiken in het privéarchief van een gezin uit het Philipsdorp in Eindhoven. De kinderen worden enigszins beschermd opgevoed, maar hebben een onbezorgd bestaan. Ze zijn zich niet bewust van het leven dat hun ouders hadden voordat zij er waren. Hoewel ze het niet breed hadden, waarom kocht haar vader dan toch een filmcamera?

Diep
Genre: Animatie
Regie: Michelle Verhoeks
Duur:4:10 min
In een saune, tussen tientallen naakte lichamen loopt een vrouw die haar handdoek maar niet los wil laten. Wanneer ze alleen in een hottub ligt, fantaseert ze over een oceaan waarin ze haar seksualiteit verkent. Dat werkt bevrijdend.

Grace - Echoes of 8
Genre: Videoclip
Regie: Felix Dukker, Yannick de Groot
Duur: 3:36 min
Het gebruik van vervormde en falsetto vocalen, hypnotiserende piano en gitaar thema's en de neiging om nummers op te bouwen naar een melancholisch en bombastisch niveau is kenmerkend voor de muziek van de band Echoes of 8.

Onze Rian
Genre: Documentaire
Regie: Margo Moonen
Duur: 18:28 min
Terwijl heel Eindhoven in een feeststemming was omdat PSV de dag ervoor de EUFA Cup had gewonnen, verloor documentaire maakster Margo Moonen haar zusje aan een tragisch ongeval in 1978. Nu, ruim 38 jaar later probeert ze te achterhalen wat voor inpakt het heeft gehad op hun gezin, familieleden en vrienden. Hoe zou het nu zijn met degene die hier verantwoordelijk voor was?

Kielzog
Genre: Documentaire
Regie: Carilijne Pieters, Jesse de Vries
Duur: 4:21 min
Zij volgde hem naar het water, hij volgt haar naar het land. Ties en zijn vrouw Corrie varen al ruim 30 jaar samen op een binnenvaartschip. Nu hun zoon het bedrijf overneemt, zijn Ties en Corrie genoodzaakt om na jaren van werken en water een nieuwe leven op te bouwen aan wal.

Karma.chaotic
Genre: Experimenteel
Regie: Hale Yesilyurt
Duur: 3:45 min
Dansers proberen de balans te bewaren tussen chaos en orde, als metafoor voor de worstelingen in het leven. Zij vechten met hun obstakels in de chaos. Er is subtiele interactie tussen de performance en zij hebben invloed op elkaar. In de film worden abstract grafische beelden gecombineerd met echt beeldmateriaal.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.