One man

One man

Something more banal

Something more banal

Fishbone

Fishbone

Aardse bezittingen

Aardse bezittingen

The Animal

The Animal

Breakdown

Breakdown

Brug

Brug

Duur
80 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Blok | Incident or Accident

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Something more banal
Genre: Fictie
Regie: Shalini Adnani
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Engels ondertiteld
Duur: 16:51 min 
De dag begint wat ongebruikelijk in een Mexicaanse fabriek. Er hangt namelijk een jongen opgeknoopt aan het plafond. Is het moord of zelfmoord? En is dit eigenlijk wel de beste manier om zelfmoord te plegen? Hoe zou de hel eruitzien?

One man
Genre: Fictie
Regie: Philippe Grégoire
Herkomst: Canada, Engels ondertiteld
Duur: 12:33 min
Een 80 jaar oude man volgt de sporen van een auto-ongeluk. Hij gaat op zoek naar wat er nog over is van de auto om er een jasje uit te halen en rijdt daarna naar de plek van het ongeval om het daar neer te leggen.

Fishbone
Genre: Fictie
Regie: Kerem Ayan
Herkomst: Turkije, Engels ondertiteld
Duur: 11:44 min
Twee jaar lang gaat hij elke dag naar hetzelfde restaurant om te lunchen. De ober verwacht hem al. Hij is de enige gast en wordt op zijn wenken bediend. Vandaag krijgt hij voor de eerste keer een rode schorpioenvis geserveerd.

Aardse Bezittingen
Genre: Documentaire
Regie: Sander van der Eijk
Herkomst: Nederland
Duur: 8:07 min
In een goede buurt in Amsterdam worden de bezittingen van een overledene op straat gezet. Wat volgt is een typisch Nederlandse scene: mensen pluizen de bult spullen zorgvuldig uit, omdat zij de verleiding van gratis goed niet kunnen weerstaan.

The Animal
Genre: Fictie
Regie: Atasay Koc
Herkomst: Turkije, Engels ondertiteld
Duur: 8:30 min
Een vrouw rijdt een hond aan in de middle of nowhere. Ze kan niet verder rijden, want haar zoontje weigert terug in de auto te stappen totdat ze het kreunende dier uit zijn lijden verlost.

Breakdown
Genre: fictie
Regie: Greg Tudéla
Herkomst: Frankrijk, Engels ondertiteld
Duur: 9:49 min Michel is onlangs ontslagen bij een verzekeringsmaatschappij en heeft nu niets meer te verliezen. Hij besluit de bar te overvallen waar hij heel wat avonden heeft doorgebracht, maar helemaal niets gaat volgens plan.

Brug
Genre: Fictie
Regie: Niels Bourgonje
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 4:21 min
Jos rijdt ontspannen rond in zijn oude gele kever. Wanneer hij een brug nadert komt op dat moment Ad aangeraden vanaf de andere kant van de brug. De vriendelijke mannen verlenen elkaar voorrand; Ad staat er op dat Jos voor gaat en Jos staat er op dat Ad voor gaat. Wie komt er als eerste over de brug?

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.