Transmission

Transmission

My beautiful corpse

My beautiful corpse

Ik kan vliegen

Ik kan vliegen

Zalig zijn de Onwetenden

Zalig zijn de Onwetenden

Diep

Diep

Hiwa

Hiwa

Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Blok | About a Dream

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Transmission
Genre: Experimenteel
Regie: Varun Raman, Tom Hancock
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Engels gesproken (niet ondertiteld) 
Duur: 17:26 min
Een jonge man staat op een stoel, met een bal in zijn mond een strop om zijn nek. Op de achtergrond klinkt marsmuziek. Een goedgeklede man komt binnen en verontschuldigd zich dat hij te laat is. Hij ziet dat de jonge man het formulier nog niet heeft ingevuld. Tekent hij hiermee zijn doodvonnis of zijn vrijheid? En wat heeft hem eigenlijk in deze benarde situatie gebracht?

My beautiful corpse
Genre: Fictie
Regie: Olivier Chantreau
Herkomst: Frankrijk, Engels ondertiteld
Duur: 18:15 min
Léo ontmoet zijn overleden geliefde in een droom, waarin ze samen filosoferen over de liefde en de dood in het schemerlicht van de winter. My beautiful corpse is een vrije vertaling van het theaterstuk Leonce und Lena van Georg Buchner over een prins en prinses die aan elkaar uitgehuwelijkt worden, aan dat lot ontvluchten, maar elkaar later bij toeval treffen en verliefd worden.

Ik kan vliegen
Genre: Fictie
Regie: Ruwan Heggelman
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 7:45 min
Lisa wordt na een avondje stappen op straat aangesproken door Sven. Een flirt een grapje later, stelt Sven een vrij atypische vraag: Geloof jij dat ik kan vliegen?

Zalig zijn de Onwetenden
Genre: Fictie
Regie: Muck van Empel
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 30 min
Lola blijft liever binnen het zorgeloze circusleven dan dat ze zich laat confronteren met nieuws uit de dreigende buitenwereld. Maar wanneer de angst voor een aanslag toch het circus binnen sluipt, moet zich er op de een of andere manier toe zien te verhouden.

Diep
Genre: Animatie
Regie: Michelle Verhoeks
Herkomst: Nederland
Duur: 4:10 min
In een sauna, tussen tientallen naakte lichamen loopt een vrouw die haar handdoek maar niet los wil laten. Wanneer ze alleen in een hottub ligt, fantaseert ze over een oceaan waarin ze haar seksualiteit verkent. Dat werkt bevrijdend.

Hiwa
Genre: Fictie
Regie: Jacqueline Lentzou
Herkomst: Griekenland, Engels ondertiteld
Duur: 11:19 min
Jay slaat de thee over, want hij is er met zijn hoofd niet bij. De afgelopen nacht droomde hij dat zijn dochters ziek waren en daarom hun schilden operatief moesten laten verwijderen. Zijn vrouw was er niet om hen hierin te steunen. Zij was in Athene waar de zon te zwak schijnt om leven in stand te houden.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.