To Catch a Fly

To Catch a Fly

A Meditation

A Meditation

Plasma Vista

Plasma Vista

Sand

Sand

Chocolate Wind

Chocolate Wind

Duur
80 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Blok | A Life Less Ordinary

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

To Catch a Fly
Genre: Fictie
Regie: Sanne Kortooms
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 20:07 min
Een huurmoordenaar krijgt de taak om een jonge, pittige Hongaarse schoonheid te bewaken in een afgelegen huis ergens in de Franse Ardennen. Hitte, stank en verveling drijven hun relatie tot het randje. Alleen een onherroepelijke daad kan nog voor nieuwe orde zorgen.

A Meditation
Genre: Fictie
Regie: Joe Petricca
Herkomst: Verenigde Staten
Duur: 15:47 min
Michael woont samen met zijn kat Gino. Zijn dagen vult hij met meditatie en het verkopen van allerhande spullen via Craigslist. Er komt een vrouw bij hem langs om een digitale videorecorder te kopen, maar ze blijft uiteindelijk voor heel veel meer.

Plasma Vista
Genre: Experimenteel
Regie: Sarah Cockings, Harriet Fleuriot
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Engels gesproken (niet ondertiteld)
Duur: 7:31 min
De objecten en gebruiksvoorwerpen hebben ieder een eigen karakter en soms zelfs een eigen wil, worden zorgvuldig bespeeld door een soort eigentijdse heks. Deze plastische film heeft zich gevormd rond ideeën over het nut van producten, economie, productie, creativiteit en esthethiek.

Sand
Genre: Animatie
Regie: Arjan Brentjes
Herkomst: Nederland, Engels gesproken
Duur: 4:48 min 
Sta op om vijf uur, slik je vitaminen, maak je hoofd leeg met koffie en pure chocola, werk een paar uur, eet je omega's en flavonoïden, beweeg een half uur in de buitenlucht, neem een douche en vergeet niet het zand uit je haar te wassen. Maar valt het gevecht tegen het zand wel te winnen?

Chocolate Wind
Genre: Fictie
Regie: Ilia Antonenko
Herkomst: Rusland, Engels ondertiteld
Duur: 23:43 min
De jonge Alla is alleenstaande moeder. Ze voelt zich als Assepoester en wil ontsnappen aan de armoede en soberheid die haar omringd. Haar oude vriendin Masha zoekt contact met haar via Skype en doet haar een onwerkelijk mooi voorstel. Een modern sprookje over dromen die te mooi lijken om waar te zijn en de prijs die men daarvoor moet betalen.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.