Green Screen Gringo

Green Screen Gringo

Nur

Nur

Genesis

Genesis

Maniera Greca

Maniera Greca

Boer Peer

Boer Peer

Duur
95 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Blok | Culture Clash

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Nur
Genre: Fictie
Regie: Qais Khan, Jasper Box
Herkomst: België, Engels gesproken en ondertiteld
Duur: 11:33 min
Nur, een jonge man uit het Midden-Oosten wordt gevangen gehouden door een groep terroristen, omdat ze hem verdenken van samenzweringen tegen hen. Tijdens een brute ondervraging probeert hij trouw te blijven aan zijn moraal en zijn waardigheid te behouden. Zijn meest levendige herinneringen uit zijn leven in Europa komen voorbij, waaronder zijn deportatieprocedure en de meest betekenisvolle momenten met zijn vrienden.

Green Screen Gringo
Genre: Documentaire
Regie: Douwe Dijkstra
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 15:51 min
Vanachter een green screen vindt een vreemdeling zijn weg in het magische en tevens turbulente Brazilië. De straten zijn een podium voor politiek, kunst en affectie. Een gringo kan niet anders dan toekijken, wat in dit geval resulteerde in een mixtape- portret van een eigentijds Brazilië door de ogen van een bezoeker.

Genesis
Genre: Experimenteel
Regie: Abtin Mozafari
Herkomst: Iran
Duur: 10:15 min
Je mag van alle bomen eten in de tuin, behalve van de boom met kennis over slecht en kwaad, want anders zul je sterven. Genesis is een fictief verhaal over de verschrikkelijke situatie en het dictatorschap in Syrië.

Maniera Greca
Genre: Short
Regie: Kirineos Papadimatos
Herkomst: Griekenland, Engels ondertiteld
Duur: 13:18 min
De avond loopt ten einde in een Griekse nachtclub. De enkele klanten die nog over zijn klappen uit beleefdheid voor de zanger, maar hebben eigenlijk alleen oog voor elkaar, of zelfs dat niet. Maar bij de beroemde Griekse zanger Koureas zijn nieuwste hit 'de man met de baard' ontdooien de mensen langzaam.

Boer Peer
Genre: Documentaire
Regie: Daan Jongbloed
Herkomst; Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 40:26 min
Acht jaar geleden ontdekte regisseur Daan Jongbloed een romantisch, vervallen boerderijtje in een schilderachtige omgeving. Voor Peer, de bewoner, is dit de realiteit. Acht jaar lang bleef Daan terugkomen in een poging Peer en zijn belevingswereld beter te begrijpen. Voorzichtig laat Peer de filmmaker toe in zijn eenzame leven en deelt de pijn uit zijn verleden.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.