Meryem

Meryem

Lejla

Lejla

I was only 14

I was only 14

Sweet Maddie Stone

Sweet Maddie Stone

Rosario

Rosario

Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Blok | Woman's World

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Lejla

Genre: Fictie
Regie: Stijn Bouma
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 21:55 min
Lejla is een jonge vrouw uit Sarajevo die zich opgesloten voelt in haar leven, werkend in een fast food restaurant en zorg dragend voor haar oude vader. Ze wordt verliefd op Vedad die haar aanbiedt om samen met hem te vertrekken. Leila twijfelt over wat het beste is voor haar toekomst.

Meryem
Genre: Documentaire
Regie: Reber Dosky
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 15:51 min
Meryem staat aan het hoofd van de vrouwelijke Koerdische strijders in Noord- Syrië. Zij speelden een cruciale rol bij de herovering van Kobani en de provincie Rojava en maken zich nu op voor de laatste strijd: Raqqa, de hoofdstad van Islamtische Staat. Met stoïcijnse volharding en de hulp van de Amerikaanse luchtaanvallen, gaan deze vrouwen voorop in de strijd voor de vrijheid.

I was only 14
Genre: Documentaire
Regie: Froukje van Wengerden
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 12:19 min
Terwijl een 86-jarige vrouw terugblikt op een ingrijpende gebeurtenis vlak na haar veertiende verjaardag, kijken we in de ogen van de meisjes van veertien van nu, vol eigen verhalen en met een onbevangen blik vooruit.

Sweet Maddie Stone
Genre: Fictie Regie: Brady Hood
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Engels gesproken (niet ondertiteld)
Duur: 23:41 min
De 15-jarige Maddie Stone heerst over het schoolplein. Samen met een vriend verkoopt ze snoepgoed aan alle kinderen op het plein, totdat ze concurrentie krijgt. Wanneer ze ontdekt dat haar beruchte vader vast zit, moet ze zijn borggeld bij elkaar zien te krijgen. Hoe harder ze daarvoor vecht, hoe meer haar wereld uiteen valt en hoe meer ze op haar vader begint te lijken.

Rosario
Genre: fictie
Regie: Marlen Rios - Farjat
Herkomst: Mexio, Engels ondertiteld
Duur: 10:08 min
Rosario ziet haar dagen voorbijgaan als verzorger van haar zieke man. Zwijgend draagt ze de last van een huwelijk dat opgedroogd is. Niemand in haar familie weet hoe ze zich voelt; iedereen houdt de schijn op. Maar er is een strijd aangewakkerd tussen haar plicht en haar verlangens.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.