Isolamento

Isolamento

Lost Memories

Lost Memories

Fucking Sokken

Fucking Sokken

Vigor

Vigor

Aziza

Aziza

Cargo

Cargo

Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF blok | Family Affair

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Lost Memories
Genre: Fictie
Regie: Eamonn Murphy
Herkomst: Ierland, Engels gesproken (niet ondertiteld)
Duur: 14:55 min
Sean racet tegen de klok om de laatste wens van zijn moeder te vervullen en op tijd bij haar terug te zijn voordat ze overlijdt. Ondertussen wordt hij gebeld door allerlei familieleden die niet begrijpen wat hij aan het doen is en hem zeggen zo snel mogelijk naar hen toe te komen.

Fucking Sokken
Genre: fictie
Regie: Nena Tijsma
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur:10:34 min
Dani gaat weer bij haar moeder wonen nadat ze is ontslagen uit een psychiatrische inrichting. 'Welkom Thuis' staat er op de slingers, maar eigenlijk was thuis een appartementje in de stad, met balkon. Zou alle ellende zijn begonnen met de twaalf paar sokken die ze van haar moeder kreeg toen ze uit huis ging?

Isolamento
Genre: Experimenteel
Regie: Carmelo Zucco
Herkomst: Canada, Engels gesproken (niet ondertiteld)
Duur: 5:23 min
Isolatie, angst, schoonheid, vraatzucht, assimilatie, milieu en seksualiteit zijn thema's die in deze lange gedachtenstroom aan bod komen. Het is een absurde weergave van de lasten van anderen, die vastzitten in hun eigen strijd, soms bewust, maar vaak onbewust van de bubbel waarin zij zich hebben vastgelegd. Een symbolische farce van de menselijke conditie, die de vraag oproept: waar leven we eigenlijk voor.

Vigor
Genre: Fictie
Regie: Philip Besamusca
Herkomst: Nederland
Duur: 15:20 min
De tienjarige Bram steelt een bootje, zet deze op wielen en trekt die naar de zee. De man die hem helpt om bij een oud scheepswrak te komen, blijkt meer dan een toevallige passant en het afscheid valt hen zwaar.

Aziza
Genre: fictie
Regie: Jochem de Vries
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 14:00 min
Aziza komt uit een Amsterdams Marokkaans gezin. Ze voelt zich eenzaam en kan niemand vinden om haar geheim mee te delen. Haar beschermende broer heeft door dat zij iets voor hem verbergt. Ze maken veel ruzie, maar hebben meer met elkaar gemeen dan ze denken.

Cargo
Genre: Fictie
Regie: Karim Rahbani
Herkomst: Frankrijk, Engels ondertiteld
Duur: 20 min
De kleine Abed en zijn zieke opa zijn achtergelaten in de Bekaa vallei, nadat ze de oorlog in Syrië zijn ontvlucht. Een jonge actrice pikt hen op aan de kant van de weg - voornamelijk om goed over te komen op haar instagram volgers - en geeft hen onderdak in Beirut. Hier staat hen een verschrikkelijk noodlot te wachten.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.