Kcloc

Kcloc

Parade

Parade

Nightshade

Nightshade

Amuse

Amuse

Evac

Evac

Tussen de schijnwerpers

Tussen de schijnwerpers

Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF Blok | Rush Hour

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

Nightshade
Genre: Fictie
Regie: Shady El-Hamus
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 14:25 min.   
De jonge Tarik helpt zijn vader Elias bij het transporteren van illegale immigranten naar Nederland. Wanneer er een ongeluk gebeurd krijgt Tarik van zijn vader eindelijk de erkenning waar hij naar verlangd heeft, maar tegen een hoge prijs: het verlies van zijn eigen onschuld.

Kcloc
Genre: Animatie
Regie: Ninaad Kulkarni
Herkomst: Verenigde Staten, Engels gesproken (niet ondertiteld) 
Duur: 2:50 min
In een aantal korte interviews geven tien verschillende 3D- geanimeerde karakters, met hoofden als klokken, op tien verschillende 'echte' locaties, antwoord op de vraag: wat betekent tijd voor jou?

Amuse
Genre: experimenteel
Regie: Ivo van Aart
Herkomst: Nederland
Duur: 6:30 min
In een industriële ruimte staan dertig tafeltjes in rijen van zes. De amuses staan net op tafel. Mannen en vrouwen in elegant zwart lijken zich te vermaken. Ze doen pogingen zich in elkaar te interesseren, maar naar gelang de tijd vordert proberen enkele vrouwen zich los te breken uit de opgelegde structuur.

Evac
Genre: fictie
Regie: Nick Jansen, Wout Kanters
Herkomst: Nederland, Nederlands ondertiteld
Duur: 20:40min
Scherpschutters Nick en Eric proberen als enige overlevende een oorlogsgebied te ontsnappen nadat hun kamp is aangevallen door de vijand. Zullen zij hierin slagen? Dit epische oorlogsverhaal is gebaseerd op het populaire spel Call of Duty.

Parade
Genre: Animatie
Regie: Digna van der Put
Herkomst: Nederland
Duur: 4:14 min 
Zes fanfareleden die allen de dwarsfluit bespelen verkennen het landschap van een fanfare uniform. Het is een tocht over witte sjerpen, door rode pluimen, langs gouden knopen, ritsen en stiknaden, die hen niet ongedeerd laat.

Tussen de Schijnwerpers
Genre: Documentaire
Regie: Anne van Helvoort
Herkomst: Nederland, Nederlands ondertiteld
Duur: 33:18 min
Voor de personeelsleden van de Toneelacademie Maastricht valt het vaak niet mee om zich staande te houden tussen de jonge theaterstudenten die alles zelf wel denken te kunnen. Het werk- en privéleven van de medewerkers staat in schril contrast met de wereld van de glitter en glamour waarmee de flamboyante studenten worden geassocieerd.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.