#YOLO4REAL

#YOLO4REAL

Aquarius

Aquarius

Bullet Time

Bullet Time

Chocolate Wind

Chocolate Wind

Nature: All Rights Reserved

Nature: All Rights Reserved

Botanica

Botanica

Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

EFF | Best of EFF

Speeldata

Verwacht

EFF: een krachtig filmprogramma met prachtige animaties, uitzonderlijke fictiefilms en gedurfde documentaires, maar ook masterclasses en workshops.

Dit programma is gratis te bezoeken voor We Are Public leden.

#YOLO4REAL
Genre: Fictie
Regie: Aiman Hassani
Herkomst: Nederland
Duur: 9:45 min
Twintiger Ahmed is terminaal ziek. Op het dieptepunt beseft Ahmed dat hij de realiteit moet accepteren en er beter het beste van kan maken. Elke milliseconde die hem nog rest besluit hij te wijden aan het afwerken van zijn bucketlist, want you only live once.

Aquarius
Genre: Experimenteel
Regie: Timo Zhalnin
Herkomst: Rusland
Duur: 9:09 min
Deze experimentele Russische dansfilm is een metafoor voor wie we zijn en waar we vandaan komen. Door bewegingen zorgvuldig te kopiëren, maken we ze ons eigen. En om te kunnen groeien, moeten zaden sterven. Dans naar de horizon vanaf een punt waar je nooit terug zal keren. 

Bullet Time
Genre: Animatie
Regie: Frodo Kuipers
Herkomst: Nederland
Duur: 5:30 min
Op een verlaten straat in het Oude Westen staan twee cowboys klaar voor een ouderwetse shootout. Wanneer ze het schot lossen worden hun dodelijke kogels op slag verliefd. De kogels vergeten hun eigenlijke doel, met dramatische consequenties tot gevolg.

Chocolate Wind
Genre: Fictie
Regie: Ilia Antonenko
Herkomst: Rusland, Engels ondertiteld
Duur: 23:43 min
De jonge Alla is alleenstaande moeder. Ze voelt zich als Assepoester en wil ontsnappen aan de armoede en soberheid die haar omringd. Haar oude vriendin Masha zoekt contact met haar via Skype en doet haar een onwerkelijk mooi voorstel. Een modern sprookje over dromen die te mooi lijken om waar te zijn en de prijs die men daarvoor moet betalen.

Nature: All Rights Reserved
Genre: Documentaire
Regie: Sebastian Mulder
Herkomst: Nederland
Duur: 21:55 min
Kunstgras op het balkon, een ontmoetingshal met bos-behang en een palmstrand in de wachtkamer van de tandarts. Deze korte documentaire onderzoekt de rol van namaak natuur in onze samenleving. In hoeverre voldoet zij in de behoefte van de stedelingen en waar schieten de simulaties nog te kort? Zal kunstnatuur ooit echte natuur kunnen vervangen?

Botanica
Genre: Fictie
Regie: Noël Loozen
Herkomst: Nederland, Engels ondertiteld
Duur: 13:01 min
Een medewerker van een tuincentrum probeert zijn geliefde zwanger te maken, maar vreest dat hij onvruchtbaar is. Zijn angst is niet bevorderlijk voor de seks, noch voor hun relatie. Hij besluit zijn trots opzij te zetten om hun liefde weer te kunnen laten opbloeien.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.