Cast
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser en Jasmijn Vriethoff
Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

De Theatertroep - Zonder toestemming

Speeldata

Verwacht

In Zonder Toestemming brengen de Theatertroepers een ode aan de anarchie.

De eerste vaudeville-theaters in Amerika en Canada verzorgden voorstellingen met iedere avond wisselende artiesten. De artiesten die ingehuurd werden, hadden een bepaalde act waar ze bekend om stonden en waarmee ze het land doortrokken van theater naar theater. Zolang er bier werd besteld, werd er doorgespeeld.

Zonder Toestemming is een ode aan de rondtrekkende artiesten. Negen toneelspelers brengen zonder censuur en zonder beperkingen hun acts ten tonele. Toegestaan is wat bevalt. Alle geschrapte acts worden ontschrapt.

Wij brengen u:
Het beste
Het slechtste
Het smerigste
Het groteskste
Het kekste
Het te gekste
Het op zijn plekste
Het geraffineerdste en
Het gebagatelliseerdste
Eerste rij op eigen risco

In stijl met het vaudeville van 1870 en 1930 wordt de avond afgesloten met een kort toneelstuk. Wij sluiten af met een bewerkte versie van Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt van Magne van den Berg.

Door: 
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff 
Begeleiding: Matthias de Koning
Publiciteit: Frederique Donker
Scènefoto's: Jorn Heijdenrijk

Uit de pers:
★★★ Theaterkrant
Zonder toestemming is een avond die zeker niet teleurstelt en geregeld zeer geestig is. En het moet niet onderschat worden hoe knap het is, dat deze groep avonden kan vullen met een spanningsboog zo rekbaar als elastiek, maar die toch geen seconde vervelen. Kortom, het was weer fijn vertoeven bij De Theatertroep.

★★★★Scenes
Geheel in stijl met de klassieke vaudeville krijgen we bier bij binnenkomst, vergezeld van de woorden "het is pas afgelopen als de tap leeg is!" En dat dat niet zo snel gaat, is totaal geen straf bij het goed op elkaar ingespeelde, droogkomische gezelschap.

★★★ Volkskrant
Het is vaak lachen geblazen met de spelers van de 'Troep'. De uitgestreken koppen, de klassiekers die ze ten tonele brengen, de afwisseling met eigen vondsten.

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.