Regie
Lineke Rijxman
Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

Mugmetdegoudentand – De Eurocommissaris

Speeldata

Verwacht

Joan Nederlof duikt in De Eurocommissaris in de wereld van de Brusselse politiek, mediatraining en persoonlijke projecties.

De Eurocommissaris is een voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius.

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven.

We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris. Wie bang is in een bureaucratisch elite project verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen en ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding.

Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Credits:
Concept, tekst en spel: Joan Nederlof
(Eind)regie: Lineke Rijxman
Toneelbeeld: Christiaan Klasema

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.