Regie
Ann Van den Broek
Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

Ann van den Broek WArd/waRD - FF+Rew 60:00 (REVISITED)

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
za 17 feb         20:30

Krachtige, dynamische dans over (onze reactie op) angst en shock.

FF+Rew 60:00 ging in première in 2005 en ontwikkelde zich vanuit een diepgaand onderzoek naar angst en shock; een maniakale ontleding van een van de belangrijkste emoties aan de basis van Anns unieke bewegingstaal. In retrospectief bevat de voorstelling de kiem van de vele elementen en thema’s die haar later werk kenmerken zoals het verwerken en vertalen van emoties naar een fysieke taal, maar ook het linken van die emoties in zuiver abstract bewegingsmateriaal aan theatrale elementen. Eigenlijk is FF+ Rew 60:00 de grondlegger van haar oeuvre, waarin je al een aankondiging kan zien van wat gaat komen.

Voor Van den Broek is deze reprise een terugblik naar het verleden, een teruggrijpen naar, om vanuit die 'hoek' vooruit te blikken naar de toekomst. In die zin zal de reprise ook een nieuwsgierig 'binnenkijken' zijn in het verleden, de afgelegde weg. Twaalf jaar na datum herneemt Ann Van den Broek deze krachtige en dynamische voorstelling.

In FF+Rew 60:00 (REVISITED) toont Van den Broek vijf performers in een bevreemdend universum waar elke notie van tijd, plaats en ruimte ondergraven wordt. Hun toestand ontstaat vanuit een emotionele of fysieke klap, een moment van verbijstering. De muziek van Arne Van Dongen ontstond parallel met de choreografie. Zijn compositie ontwikkelde zich vanuit alle mogelijke en onmogelijke contrabasgeluiden die met de computer verder werden ingekleurd en gemonteerd.

FF+Rew 60:00 werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2006 als één van de belangwekkendste producties van het seizoen 2005/2006.

Credits:
Concept en choreografie: Ann Van den Broek
Muziekcompositie: Arne Van Dongen
Muziekopname en montage: Arne Van Dongen en Jan Verschoren
Lichtontwerp: Bernie van Velzen
Styling kostuums: Ann Van den Broek

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.