Regie
Claire Denis
Cast
Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu
Duur
94 minuten
Jaar
2017
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Frankrijk
Kijkwijzer
  • Alle leeftijden

Un beau soleil intérieur

Speeldata

Verwacht

Un beau soleil intérieur volgt vijftiger Isabelle, een gescheiden moeder en kunstenares in Parijs. Ze is niet in staat om te beslissen of het zoeken naar die Ene man – de ‘ware’ – een urgentie is of doelloze dwaasheid.

Isabelle frequenteert bars, restaurants, galeries en theaters, intussen mijmerend over haar liefdesleven. Obsessief, cynisch en romantisch tegelijk, gaat ze met verschillende mannen een liaison aan. Een getrouwde bankier, een zelfbewuste acteur, een sensitieve kunstenaar en ook haar ex passeren de revue. Zo hoopt ze de ware liefde tegen te komen. Uiteindelijk belandt ze op de bank van een new-age-therapeut (Depardieu) in de hoop van hem te horen welke keuzes ze moet maken.

Claire Denis en Christine Angot putten uit hun eigen levenservaringen en werden geïnspireerd door Roland Barthes ‘Fragments d’un Discours Amoureux’ (1977).

IN DE PERS
VPRO Cinema ★★★
'Verfrissend atypische tragi-romcom'
NRC ★★★★
Regisseur Claire Denis weet met ‘Un beau soleil intérieur’ een lichtvoetige ernst tentoon te spreiden die indrukwekkend is. Un beau soleil intérieur is een tamelijk geniale film. Hij lijkt steeds iets te zijn wat hij uiteindelijk niet is.
Het Parool ★★★★
Depardieu is grandioos als waarzegger/therapeut. Maar de grootste troef is de Franse vedette Juliette Binoche … een fijnzinnige ode aan de liefde – in al zijn verschijningsvormen
The Guardian ★★★★
'Stijlvolle, intelligente verwennerij'
Trouw ★★★★★
Bij Un beau soleil intérieur kun je er niet omheen: dit is perfectie.
Isabelle, een rol van Juliette Binoche zo gul, zo subtiel dat het een genot is naar het veranderende licht in haar ogen te kijken…
Cinemagazine ★★★★
Het zijn lichtkomische, verontrustende, maar uit het leven gegrepen momenten, met een actrice die de kijker laat vergeten dat ze Juliette Binoche is.
de Telegraaf ★★★1/2
Binoche is subtiel als dolende ziel die charmeert en irriteert….in dit rijke portret van een emotioneel complexe weifelaar op zoek naar de ware

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.