Regie
Erik Whien
Cast
Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter.
Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

Bambie en de Eef van Breen Group - Bambie is back!

Speeldata

Verwacht

Met live muziek van de Eef van Breen Group.

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. 

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stilzetten. Terwijl elke seconde precies even lang is, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment lijkt er niets te gebeuren, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt te tellen zijn.

Drie mimers en drie muzikanten geven dit elastische tijdsbesef vorm in Bambies achttiende voorstelling. Ze rekken seconden uit en ballen lichtjaren samen. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Mimetheatergroep Bambie begon meer dan twintig jaar geleden met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met muziek die op het podium gemaakt wordt. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederlands Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

In de pers:
Parool ★★★
"Het duo Van der Laan en Stavenuiter toont zich nog altijd meester in droge humor op de vierkante centimeter. Heerlijk."

Theaterkrant ★★★
"Bambie is Back! is een aaneenschakeling vermakelijke en fascinerende taferelen, een sympathiek weerzien."

Trouw ★★★
"Bambie is Back toont Bambies Poëtische kant dankzij de musici van Eef van Breen Group, die op de bühne participeren en een mooie sferische onderlaag aanbrengen."

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.