Regie
Peter Schønau Fog
Duur
118 minuten
Jaar
2017
Taal
Deens en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Du Forsvinder

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Deens drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Christian Jungersen (2013), in ons land uitgebracht onder de titel Ik heb je zien verdwijnen.

Frederik, een gerespecteerd directeur van een privéschool, is met zijn familie voor vakantie op Mallorca. Door zijn roekeloze rijgedrag breekt er ruzie uit in de auto, waarbij Frederik onverwachts instort. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat hij al lange tijd een hersentumor heeft. De arts bespreekt met Fredrik en zijn vrouw Mia de mogelijke consequenties. De hersentumor van Fredrik kan de oorzaak zijn van persoonlijkheidsveranderingen.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt Fredrik onder het oog van zijn leerlingen en Mia, lerares op dezelfde school, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. De arrestatie veroorzaakt een schok binnen zijn gezin en de school. Dit is iets wat niemand had verwacht. Aan het denken gezet door vragen van de arts die de hersentumor ontdekte, vermoedt Mia dat het gedrag van Fredrik veroorzaakt werd door zijn ziekte. Ze schakelt de hulp in van Bernard, een advocaat die ze leerde kennen tijdens een gespreksgroep van lotgenoten. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor?

IN DE PERS
VPRO Cinema ★★★
'Intrigerend, maar ook afstandelijk'
NRC ★★★
'Slim in elkaar gezet'
 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.