Regie
Dorota Kobiela
Duur
95 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Loving Vincent

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK | Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Op donderdag 28 december om 19.30 uur geeft kunsthistoricus Ko van Dun een lezing voorafgaand aan deze film. Meer info en kaarten voor de lezing vindt u hier

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen.

Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Met korting naar het theater? Met uw Loving Vincent filmkaartje heeft u recht op maar liefst 50% korting op diverse voorstellingen in Natlab. Meer informatie over deze actie vindt u hier.

VPRO Cinema ★★★★
'Onderhoudend, informatief, en erg mooi'
NRC ★★★★
'Veel meer dan alleen mooie plaatjes'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.