Regie
Dorota Kobiela
Duur
95 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Buitenfilm | Loving Vincent

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
vr 6 jul         22:15

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Ook deze zomer vertonen we in juli en augustus weer films in de openlucht. Het grote scherm wordt opgesteld op onze binnenplaats. Alle buitenfilms zijn gratis toegankelijk, hapjes en drankjes zijn te koop aan de bar. Wees er vroeg bij voor één van de schaarse plekken op onze bankjes - of nog verstandiger: neem je eigen klapstoel mee!

Loving Vincent
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen.

Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

In de pers:
VPRO Cinema ★★★★
'Onderhoudend, informatief, en erg mooi'

NRC ★★★★
'Veel meer dan alleen mooie plaatjes'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.