Regie
Patricia Wheatley
Duur
87 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer

Exhibition on screen | Hokusai: British Museum Presents

Speeldata

Verwacht

‘British Museum Presents: Hokusai’, is een baanbrekende documentaire en een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling van het belangrijkste Britse museum, Hokusai: beyond the Great Wave.

Een kunsttentoonstelling op het witte doek bekijken vanuit je luie stoel: Exhibition on screen biedt je exclusieve toegang tot gerenommeerde musea. Een mooie manier om een blik te werpen in het leven van de schilder en hoe dit zijn werk heeft beïnvloed.Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, richt de film zich op Hokusai’s werk en leven in de grote, bruisende metropool Edo, het moderne Tokio. Geïntroduceerd door kunstpresentator Andrew Graham-Dixon en met kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling, is dit de eerste Engelse biografie over Japans grootste kunstenaar.

Gebruikmakend van bijzondere close-ups en de revolutionaire 8K Ultra HD video technologie, worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door vooraanstaande experts op het gebied van de digitale kunstgeschiedenis.

Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menige tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn constante streven naar de perfecte kunst op.

Hokusai was een kunstenaar die Monet, Van Gogh en andere Impressionisten beïnvloedde, hij is de vader van de manga en tevens de enige schilder met zijn eigen emoji.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.