Regie
Julian Rosefeldt
Cast
Cate Blanchett
Duur
95 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Geweld

Manifesto

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
wo 22 nov     16:55    

Manifesto is de filmische versie van de installatie die eerder dit jaar tijdens het Holland Festival te zien was, en daar met enorm enthousiasme werd ontvangen.

De film is gemaakt door kunstenaar en filmer Julian Rosefeldt, die actrice Cate Blanchett in dertien verschillende scenes bijzondere kunstenaarsmanifesten uit de vorige eeuw laat verbeelden.

De Australische actrice speelt uiteenlopende personages, waaronder een werknemer in een afvalcentrale, een Russische choreograaf, een poppenspeler en een tv-presentator. Het levert niet alleen een hallucinerende ervaring op, maar roept tegelijkertijd een discussie op over de waarde van dit soort manifesten en hun effect op de kunstvorm die ze wilden veranderen.

Expositie & lezing
In de gangen van Natlab ziet u een expositie met beelden en teksten uit Manifesto.
Wilt u meer weten over de achtergronden bij Manifesto? Op donderdag 2 november om 19.30 uur geeft kunsthistoricus Ko van Dun een lezing over de film. Meer informatie over deze lezing vindt u hier

Met korting naar het theater? Met uw Manifesto filmkaartje heeft u recht op maar liefst 50% korting op diverse voorstellingen in Natlab. Meer informatie over deze actie vindt u hier

IN DE PERS
VPRO Cinema ★★★★
'Inspirerend en ongrijpbaar als de kunsten zelf'
De Volkskrant ★★★★★
'Fantastisch acteerwerk, weergaloze beelden'
NRC ★★★★
'Cate Blanchett schittert'
Het Parool ★★★★
'Een van de interessantste films van het jaar'

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.