Regie
Phillipe van Leeuw
Duur
85 minuten
Jaar
2017
Taal
Arabisch gesproken, Nederlandse ondertiteling
Land
België/Libanon
Kijkwijzer

Voorpremière | Movies that matter | Insyriated

Speeldata

Verwacht

Movies that Matter opent ogen voor mensenrechten en menselijke waardigheid door film. De stichting zet cinema in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten.

Bij de film is een spreker aanwezig om samen met het publiek de film te bespreken. De naam van deze spreker wordt later bekend gemaakt.

Insyriated gaat vanaf donderdag 23 november mee in het reguliere programma. 

In een appartement in hedendaags Syrië probeert de energieke Oum Yazan wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit. Er zijn weinig levensmiddelen of water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer. Terwijl een weemoedige opa zich met zijn kleinkind vermaakt en de dochter in haar kamer met haar vriendje flirt, plannen de bovenburen, een jong stel met een baby, een vlucht naar Europa. Een claustrofobische, dwingende film van een Belgische regisseur over vierentwintig uur uit het leven van mensen die middenin een oorlogsgebied leven. Insyriated won de Panorama Audience Award en het Label Europa Cinemas op de Berlinale.

Met korting naar het theater? Met uw Loving Vincent filmkaartje heeft u recht op maar liefst 50% korting op diverse voorstellingen in Natlab. Meer informatie over deze actie vindt u hier.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.