Regie
Pascale Lamche
Duur
84 minuten
Jaar
2017
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld

Winnie

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Terwijl haar man 27 jaar in de gevangenis zat, en paradoxaal genoeg veilig was en gevrijwaard van alle conflicten, stortte Winnie Mandela zich in een leven van strijd en geweld.

In tegenstelling tot de voortdurende demonisering vanuit het buitenland is het respect wat zij geniet onder diegenen die haar strijd voortzetten in Zuid-Afrika intrigerend. De film vertelt voor het eerst het meeslepende verhaal van Winnie’s radicale leven, waarbij alle beschuldigingen en aanklachten die haar in een kwaad daglicht stelden, vanuit de context van de tijd herzien worden.

Pascale Lamche
Pascale Lamche is een prijswinnende filmmaker van lange documentaires en series, zowel als schrijver/producer als schrijver/regisseur voor internationale omroepen. Haar films zijn op verschillende filmfestivals in première gegaan, zoals Stalingrad (2015), Black Diamond (2010), Pakistan Zindabad (2007), French Beauty (2005), Accused #1: Nelson Mandela (2004), en Sophiatown (2003). Winnie beleefde haar wereldpremière begin dit jaar op het Sundance Film Festival 2017. Regisseur Pascale Lamche werd hier bekroond met de Directing Award: World Cinema Documentary.

IN DE PERS
★★★ Trouw
'Doet blik op Winnie kantelen'

★★★ Het Parool
'Interessant, maar ook wat primitief'
 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.