Regie
Laura van Dolron
Kijkwijzer

Laura van Dolron - WIJ

Speeldata

Verwacht

Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daarbij hoort en wie niet?

Met korting naar dit stuk? Dat kan! Deze voorstelling is onderdeel van de combideal: in combinatie met een bijpassende film krijgt u maar liefst 50% korting op uw theaterkaartje. Meer informatie over deze aanbieding leest u hier.

Lid van We Are Public? Dan bezoek je deze voorstelling helemaal gratis!

Ik ga zeggen wie wij zijn, en dat is bijna onmogelijk, omdat bij alles wat ik zeg iemand denkt, “zo ben ik niet”. En dat zegt heel veel over wie wij zijn…

Laura van Dolron vraagt zich in WIJ af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daarbij hoort en wie niet? WIJ gaat over nee-stemmers en ja-knikkers, over Kant en je kleiner maken dan je bent, over Beethoven en emoticons, over vluchtelingen en vluchters, over in het donker met je kind op een bootje stappen op de Middellandse zee, of je neus begraven in de krullen van je dochter… Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden. 

De pers over WIJ: ‘Intens, krachtig, lief, integer en vol overtuiging’, ‘Ik ben in tijden niet zó klaarwakker uit een voorstelling gekomen’ en ‘Een must’. De tekst van WIJ bezit op zichzelf zoveel kracht dat deze in 2017 in boekvorm is verschenen.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.