Casper Koster

Casper Koster

Casper Koster

Casper Koster

Casper Koster

Casper Koster

Regie
Roy Peters
Cast
Karina Holla, Gerardjan Rijnders
Kijkwijzer

De Gemeenschap - ROMP

Speeldata

Verwacht

Vitaal theater over de dood. 
Na de voorstelling volgt een kort nagesprek met actrice Karina Holla.

Met korting naar dit stuk? Dat kan! Deze voorstelling is onderdeel van de combideal: in combinatie met een bijpassende film krijgt u maar liefst 50% korting op uw theaterkaartje. Meer informatie over deze aanbieding leest u hier.

Oud zijn. In een bed liggen. Niet lang meer te leven hebben, maar nog zoveel willen als een kind. Boos zijn op de wereld die verandert. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen.

Dit alles overkomt de vrouw uit ROMP, het nieuwe stuk van De Gemeenschap. Karina Holla belichaamt deze vrouw. Ze is tot bijna niets meer in staat, maar hartstochtelijk praten over haar leven, dat kan ze nog wel. En dat doet ze. Aan haar bed zit, zwijgend, een man, gespeeld door Gerardjan Rijnders. Hij luistert. Of niet? Pas als de vrouw eindelijk niet meer praat, neemt hij het woord.

In een maatschappij waar steeds meer en steeds langer levende ouderen zijn, richt ROMP zich op een actuele problematiek: die van de mensen die niet meer meedoen. Een leven lang zijn ze zelfstandig, eigenzinnig en onafhankelijk geweest, maar nu is hun wereld klein. ROMP toont het leven door de ogen van een oude vrouw die gaat sterven, bitter maar op een grimmige manier ook vrolijk.

Na de succesvolle queer comedy De Shakespeare Club komt De Gemeenschap met een nieuwe productie waarin Roy Peters en Rob de Graaf hun krachten bundelen. Zij maken theater dat vormbewust en zintuiglijk is; theater dat maatschappelijke vraagstukken op een eigenzinnige en oneerbiedige manier aan de orde stelt.

Tekst: Rob de Graaf

IN DE PERS:
de Theaterkrant ★★★
'Het door Roy Peters geregisseerde Romp is een schreeuw van verzet'
Scènes ★★★★
'Het afbrokkelende leven is fraai gereflecteerd in de projecties en het geluid op de achtergrond. (…) Romp is een prachtige voorstelling.' 
Theaterparadijs ★★★★
'Een sprekend hoofd en een zwijgende man. Kan je hier een voorstelling mee maken die gaat boeien? Schrijver Rob de Graaf en regisseur Roy Peters zijn hier meer dan goed in geslaagd.'
De Volkskrant ★★★★
'Karina Holla speelt in Romp een oude dame en maakt daarvan een huiveringwekkend goed optreden. (…) In regie van Roy Peters zijn een paar ijzersterke geluids- en lichteffecten toegevoegd.'


 

ROMP (trailer) from Theatergroep De Gemeenschap on Vimeo.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.