Regie
Chris Keulemans
Kijkwijzer

Chris Keulemans en Enkidu Khaled - Bagdad

Speeldata

Verwacht

Hoe geweld een mens kan veranderen.

Met korting naar dit stuk? Dat kan! Deze voorstelling is onderdeel van de combideal: in combinatie met een bijpassende film krijgt u maar liefst 50% korting op uw theaterkaartje. Meer informatie over deze aanbieding leest u hier.

Schrijver en journalist Chris Keulemans groeide in de jaren zestig op in Irak. Hij ging er naar school, leerde zwemmen op de sjieke Al-Wijah Club en zwierf rond met de bedoeïenenkinderen in de buurt.
Theatermaker Enkidu Khaled werd in 1985 in Bagdad geboren, tijdens de oorlog tussen Irak en Iran. Hij woonde in een wijk omringd door dadelbomen, appelbomen, honden en koeien.

Samen maken zij de documentaire-voorstelling over gedeelde geschiedenis en verhalen over pijn en het paradijs. Ze wisselen beelden uit van een zwierige stad, maar ook beelden van chaos en geweld na de val van Saddam Hussein.

In de pers: 

Bagdad op NPO radio 1

Theaterkrant ★★★★
"Zo slagen de twee erin om een spannende, zintuiglijke performance te creëren waarin niet alleen herinneringen uit hun eigen levens een plek hebben, maar ook geschiedenis geschreven wordt."

Parool ★★★★
"Khaled is moe van het melodrama van die slachtofferrol, de clichés die hij verafschuwt maar die van hem verwacht worden."

Bekijk de trailer hier:

teaser Bagdad - Enkidu Khaled & Chris Keulemans from Frascati Video on Vimeo.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.