Regie
James Ivory
Duur
142 minuten
Jaar
1992
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Groot Brittannië
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Howards End

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Digitale 4K-restauratie van het Britse kostuumdrama Howards End naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de film.

Op donderdag 8 juni om 18.45 uur vindt via Skype een nagesprek plaats met regisseur James Ivory (als de techniek ons goedgezind is). We streamen dit Skypegesprek in onze zaal vanuit EYE in Amsterdam.

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film toucheerde maar liefst negen Oscarnominaties en verzilverde er drie, waaronder die voor Beste Actrice.

IN DE PERS
★★★★ Filmtotaal.nl
‘EYE heeft puik werk verricht met het oppoetsen van Howards End, want de wereld van de overdadig formele Britse high society spettert als nooit tevoren van het scherm.’

★★★★ Filmgeek.nl
'Een boeiende film, ondanks dat deze dateert van 1992. Ik had niet verwacht dat ‘Emma Thompson, in haar rol van Margaret Schlegel, met kop en schouders uitsteekt boven Anthony Hopkins. Het is een romantische film, geen snelle plots, geen uptempo verfilming. Maar dat maakt dat je je helemaal kunt onderdompelen in de Engelse sfeer. Prachtige beelden en heerlijke sophisticated Engelse accenten. Het is ruim twee uur genieten met ‘Howards End’ Ben je een fan van films als A Room with a View en Remains of The Day, dan is deze film een aanrader.’
 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.