Regie
Nicolas Pesce
Duur
76 minuten
Jaar
2016
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Verenigde Staten
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

The Eyes of My Mother

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Magnifieke en adembenemende nachtmerrie van een horrorfilm, waarin de Portugees-Amerikaanse Francisca uitgroeit tot een gestoorde moordenaar.

Francisca groeit op als enige dochter van een Portugese moeder en een Amerikaanse vader. In hun afgelegen boerderij leert haar moeder haar, als voormalige chirurg, hoe dode dieren te ontleden en niet bang te zijn voor de dood. Als op een middag een mysterieuze bezoeker op een gruwelijke manier een einde maakt aan het idyllische familieleven ontwaken bij Francisca vreemde en afwijkende verlangens.

Heel alleen, samen met haar teruggetrokken vader, groeit ze op tot volwassene. Ze verlangt naar contact met de buitenwereld, maar deze verlangens hebben een nogal specifieke en donkere vorm aangenomen. Een unieke, gotisch sfeervolle en beklijvende horror, waarin gruwelijke gebeurtenissen en details in wonderschone cinematografie worden getoond en met fantastische melancholieke Fado muziek worden ondersteund. Niet voor niets een van de meest besproken en bejubelde horror-debuten in jaren.

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.