Regie
Martin Koolhoven
Cast
Guy Pearce, Dakota Fanning, Carice van Houten en Kit Harington
Duur
148 minuten
Jaar
2016
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Belgiƫ/Duitsland/Frankrijk/Nederland
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Brimstone | 6 Gouden Kalveren

Speeldata

Verwacht

LAATSTE WEEK - Duistere westernthriller van Martin van Koolhoven met Guy Pearce als een kwaadaardige dominee die het voorzien heeft op de jonge moeder Dakota Fanning.

Aan het einde van de negentiende eeuw is het leven in het wilde Amerikaanse westland hard en meedogenloos. In deze hardvochtige omgeving probeert de jonge moeder Liz haar mannetje te staan. Wanneer een wraakzuchtige en verraderlijke dominee het op haar heeft voorzien, toont zij zich een echte overlever. Liz weigert het slachtoffer te worden van deze weerzinwekkende vijand en slaat met kracht terug om te vechten voor een beter leven. Het is tijd voor vergelding.

Na zijn succes met Oorlogswinter wilde regisseur Martin Koolhoven een western maken. De totstandkoming zou uiteindelijk acht jaar in beslag nemen. Voor de hoofdrollen in deze internationale productie strikte hij Guy Pearce, Dakota Fanning, Carice van Houten en Kit Harington. Van Houten en Pearce bleken elkaar zo leuk te vinden dat de twee een relatie kregen en in augustus 2016 werd hun zoon geboren.

Deze film wist tijdens het Nederlands Film Festival van 2017 maar liefst zes gouden kalveren in de wacht te slepen. 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.