Regie
Barry Jenkins
Duur
110 minuten
Jaar
2016
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Verenigde Staten
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Discriminatie
  • Drugs en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Buitenfilm | Moonlight

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
vr 13 jul         22:00

Oscar voor Beste Film! Drama over een Afro-Amerikaanse jongeman die in de ruige buurten van Miami worstelt met zijn identiteit en zijn seksuele geaardheid.

Ook deze zomer vertonen we in juli en augustus weer films in de openlucht. Het grote scherm wordt opgesteld op onze binnenplaats. Alle buitenfilms zijn gratis toegankelijk, hapjes en drankjes zijn te koop aan de bar. Wees er vroeg bij voor één van de schaarse plekken op onze bankjes - of nog verstandiger: neem je eigen klapstoel mee!

Moonlight
Moonlight volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Card), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). 

Moonlight kreeg -naast dé prijs der prijzen, die voor Beste Film- ook de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol dankzij het spel van acteur Mahershala Ali.

Recensies:
★★★★★ De Volkskrant
'Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk.'

★★★★ Het Parool
'Voortreffelijk coming of age-drama.'

★★★★ VPRO Cinema
'Aangrijpend en prachtig gefilmd portret, waarin regisseur/scenarist Jenkins ons niet alleen laat kennismaken met een zeldzaam complex personage, maar ook met een wereld die we zelden tot nooit in de bioscoop zien.'

★★★★★ De Filmkrant
'Moonlight is een wondermooi universeel verhaal over identiteit, aanpassing en bevrijding, en over liefde.'

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.