Regie
Tom Ford
Duur
117 minuten
Jaar
2016
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Verenigde Staten
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Zomerfestival | Nocturnal Animals

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
do 21 jun   14:30      
vr 22 jun       19:30  
ma 25 jun   14:30      
di 26 jun       19:30  

Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing.

Ook deze zomer zie je weer een greep uit de beste films van het afgelopen seizoen voor maar € 6,- per film. Heb je een goede titel gemist? Kom 'm deze maanden alsnog bekijken op groot scherm.

Nocturnal Animals
Nocturnal Animals is de nieuwe onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford (A Single Man) met o.a. Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, Armie Hammer en Isla Fisher.

Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar. Amy Adams speelt Susan Morrow, een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Armie Hammer). Als Hutton weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt Susan een anoniem pakje dat in haar brievenbus is achtergelaten. Het is een boek genaamd 'Nocturnal Animals', geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad.

Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en om vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek is aan haar opgedragen...

In de pers:
★★★★ De Volkskrant 

★★★★ NRC

★★★★ VPRO Cinema
 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.