Regie
Stephen Frears
Cast
Meryl Streep, Hugh Grant, Rebecca Ferguson, Simon Helberg, John Kavanagh e.a.
Duur
110 minuten
Jaar
2016
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Groot-Brittannië
Kijkwijzer
  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Buitenfilm | Florence Foster Jenkins

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
za 21 jul         22:00

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Amerikaanse societyvrouw die alles op alles zette om door te breken als operazangeres.

Ook deze zomer vertonen we in juli en augustus weer films in de openlucht. Het grote scherm wordt opgesteld op onze binnenplaats. Alle buitenfilms zijn gratis toegankelijk, hapjes en drankjes zijn te koop aan de bar. Wees er vroeg bij voor één van de schaarse plekken op onze bankjes - of nog verstandiger: neem je eigen klapstoel mee!

Florence Foster Jenkins
Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.

In de pers:

★★★★ The Guardian
'Hilarische tragikomedie' 

★★★★ de Volkskrant
'Fijne, mooie film' 

★★★★ NRC
'Meryl Streep mompelt, hikt en krijst' 

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.