ma 24 feb - wo 26 feb

Atlantique

Mati Diop
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
24
feb
-
26
feb

ATLANTIQUE is een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. 

ENGLISH BELOW

ATLANTIQUE is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

ATLANTIQUE was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending. 

Regie
Mati Diop
Cast
Ibrahima Mbaye, Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Nicole Sougou
Speelduur
106 min
Jaar
2019
Land
Senegal
Taal
Wolof, Frans, Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

ENGLISH

This movie is in French. 

In a popular suburb of Dakar, workers on the construction site of a futuristic tower, without pay for months, decide to leave the country by the ocean for a better future. Among them is Souleiman, the lover of Ada, promised to another.

"In haar intrigerende speelfilmdebuut verweeft regisseur Diop de harde werkelijkheid van Senegal op geheel eigen wijze met een liefdesverhaal en de wereld van geesten." 

★★★★ VPRO Cinema