ma 24 feb - wo 4 mrt

A White, White Day

Hlynur Palmason
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
24
feb
-
4
mrt

A WHITE, WHITE DAY van regisseur Hlynur Pálmason is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. Een film die je wilt zien, vooral dankzij de visueel overrompelende beelden (waar IJslandse films altijd in uitblinken) en het geweldige acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (OF HORSES AND MEN) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

ENGLISH BELOW

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt. 

Regie
Hlynur Palmason
Cast
Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir
Speelduur
110 min
Jaar
2019
Land
IJsland
Taal
Ijslands, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Deze film zie je ook via

Direct naar de film!

Huh?! Wat is Picl?

ONDERDEEL VAN:
ENGLISH SUBS

ENGLISH

A WHITE, WHITE DAY is a story of grief, revenge and unconditional love. In a Icelandic town, an off duty police chief begins to suspect a local man for having had an affair with his wife, who recently died in a car accident. Gradually his obsession for finding out the truth accumulates and inevitably begins to endanger himself and his loved ones, including his grandchild.