vr 20 mrt 20:00
DE NEDERLANDSE FILMNACHT PRESENTEERT

Paradise Drifters

Mees Peijnenburg
20 mrt
20:00

In deze editie van de Nederlandse Filmnacht zien we het speelfilmdebuut van scenarist-regisseur Mees Peijnenburg: PARADISE DRIFTERS. Afgelopen maand beleefde deze film zijn wereldpremière tijdens het IFFR.

PARADISE DRIFTERS is een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen. In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich en reizen Chloe, Lorenzo en Yousef richting het zuiden van Europa.

In de periferie van de samenleving vechten ze zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht is een kat- en muisspel tussen de drie. Ze wantrouwen en gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken. Vertrokken vanuit verschillende achtergronden, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht opzoek naar verbinding en geborgenheid.

Speelfilmdebutant Mees Peijnenburg deelt harde klappen uit aan zijn personages, een voor een sterk vertolkt door de jonge cast. Een uitweg is niet zomaar gevonden in deze wrede wereld. Maar hoe meer het onderlinge vertrouwen groeit, hoe bevrijdender PARADISE DRIFTERS wordt.

Regie
Mees Peijnenburg
Cast
Jonas Smulders, Tamar van Waning, Bilal El Mehdi Wahib
Speelduur
86 min
Jaar
2020
Land
Nederland
Taal
Nederlands
ONDERDEEL VAN:
FILMSPECIALS

ENGLISH

THIS MOVIE IS IN DUTCH

PARADISE DRIFTERS is a fragmented portrait of three homeless young adults. Hoping for a better life, they leave their hopeless situation behind and Chloe, Lorenzo and Yousef travel to southern Europe. In the periphery of society, they fight their way to love and affection.

In Mees Peijnenburg's feature film debut the characters – all solid performances from a young cast – suffer. There is no easy way out of this cruel world. But the more their mutual trust grows, the more liberating PARADISE DRIFTERS becomes.