ma 24 feb - ma 2 mrt

Mind My Mind

Floor Adams
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik
24
feb
-
2
mrt

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij.

Op maandag 2 maart zie je deze film met inleiding en nagesprek. 

ENGLISH BELOW

Hans, het mannetje in Chris zijn hoofd, schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet Chris Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans...

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

Inleiding en nagesprek 

Op maandag 2 maart leiden Jeroen Dewinter (klinisch psycholoog GGzE) en Oscar Wouterse (coordinator van AutiRoze Eindhoven) Mind My Mind kort in. Jeroen deed onderzoek naar de seksuele ontwikkeling van adolescente jongens met autisme. AutiRoze organiseert bijeenkomsten van, voor en door LHBTI+ met autisme. Jeroen en Oscar vertellen waarom de film op een schitterende manier een inkijk in autistische informatieverwerking, flirten, verliefdheid en seksualiteit biedt. Na de film praten we nog even door over die onderwerpen en autisme.

Regie
Floor Adams
Speelduur
31 min
Jaar
2019
Land
België/Nederland
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik

Op maandag 2 maart zie je deze film met inleiding en nagesprek.

    

    

Deze film zie je ook thuis via

Direct naar de film!

Huh?! Wat is Picl?

ONDERDEEL VAN:
MOVIES IN ENGLISH

ENGLISH

This movie is in English.

Chris, an autistic young man who camouflages his obsession with dive bombers, gets by with the help of Hans, the little guy who lives in his head and translates Chris's social scripts for him. When zoologist Gwen invites Chris to meet her favorite chameleon, Chris and Hans move expeditiously ahead with a flirt script… but then the chameleon dies and Gwen needs Chris to go off script.

"Een hoopvolle, fraaie, leerzame film over (zelf)acceptatie, autisme en liefde die niet alleen vaders met autistische zonen diep zal ontroeren"

★★★★ NRC