di 25 feb 10:30

Muidhond

Patrice Toye
25 feb
10:30

Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij.

ENGLISH BELOW

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts (Girl) werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.

Regie
Patrice Toye
Cast
Tijmen Govaerts, Ina Geerts, Line Pillet
Speelduur
100 min
Jaar
2019
Land
België
Taal
Nederlands, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

Deze film zie je ook via

Direct naar de film!

Huh?! Wat is Picl? 

ONDERDEEL VAN:
ENGLISH SUBS

ENGLISH

This movie is in Dutch.

Jonathan has just returned to his mother's home after having served a prison sentence for an unknown crime. Determined to leave his crimes in the past, Jonathan focuses on rebuilding his life and moving on. These good intentions are quickly put to the test when a mother and young daughter move into the house next door.

"Een integer relaas over de mens achter het monster"

★★★★ Trouw