ma 24 feb 12:30

For Sama

Waad al-Kateab, Edward Watts
24 feb
12:30

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby.

ENGLISH BELOW

Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen?

FOR SAMA is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Regie
Waad al-Kateab, Edward Watts
Speelduur
101 min
Jaar
2019
Land
Groot Brittannië
Taal
Arabisch, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Angst

Deze film zie je ook thuis via

Direct naar de film!
Huh?! Wat is Picl?

ONDERDEEL VAN:
OSCARWINNAARS

ENGLISH

This movie is in Arabic. 

FOR SAMA is the first documentary by 26-year-old citizen journalist Waad al-Kateab. She dedicates the film to her newborn daughter: “I need you to understand why your father and I made the choices we did, what we were fighting for.” With a simple digital camera, she documents the Syrian uprising against Assad in the rebel stronghold of Aleppo, from the beginning to the forced evacuation at the end of 2016.

"Er is bijna geen krachtiger beeld denkbaar van wat de chaos en ontreddering van oorlog is."

★★★★★ NRC