zo 26 jan - zo 2 feb

Het Groene Woud, Brabant tussen de steden

Mark Kapteijns
26
jan
-
2
feb

In het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: Het Groene Woud. Natuurfilmer en boswachter Mark Kapteijns laat op kunstzinnige wijze de verborgen natuurlijke schatten van dit reservaat zien.

Vanuit de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch kom via de Groene Poorten in het landschapsreservaat, waar onder andere het edelhert, de ooievaar, boomkikker en das hun thuis hebben. We vinden er bossen, heide, vennen, beekdalen en cultuurhistorie. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier. Ervaar in deze kunstzinnige natuurfilm de verborgen natuurlijke schatten van Brabant.

Over Mark Kapteijns en Brabants Landschap

Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwste film. Hij is werkzaam als boswachter bij Brabants Landschap in Het Groene Woud. Daarnaast heeft hij vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan.  Als Hoeder van Brabant - een titel die Mark kreeg voor zijn inzet voor natuur en cultuur - heeft hij dit jaar ook een korte film gemaakt met de titel Brabants zandpad, bedreigde schoonheid.

Met de film presenteert Brabants Landschap natuur ‘dicht bij huis’. Sinds 1932 zet de stichting zich in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen in Brabant.

Regie
Mark Kapteijns
Speelduur
55 min
Jaar
2019
Taal
Frans, Ondertiteling:Engels
ONDERDEEL VAN:
FILMSPECIALS