do 23 jan 19:30

Cursus Film & Filosofie

Rob van Gerwen
23 jan
19:30

Bekijk vier bekende, bijzondere en hoofdbrekende films door een filosofische bril, onder begeleiding van filosoof Rob van Gerwen (Universiteit Utrecht).

In de vier cursuslessen van Film & Filosofie zie je films die een filosofisch verhaal vertellen, en waar je normaal gesproken je hoofd over zou breken. Hopelijk kunnen we dat deze keer voorkomen. Rob van Gerwen geeft je tijdens zijn inleidingen handvatten om op een nieuwe manier naar film te kijken. De avond wordt afgesloten met een korte plenaire bespreking.

Data

Deze reeks bestaat uit vier avonden. In de eerste les duiken we in The Truman Show, films die tijdens de andere lessen bekeken worden maken we later bekend. De avonden starten allemaal om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur, op de volgende data:

Donderdag 23 januari
Donderdag 6 februari
Donderdag 20 februari
Donderdag 5 maart

Over Rob van Gerwen

Rob van Gerwen is filosoof en publiceerde een aantal boeken en vele artikelen over de filosofie van de kunsten. Hij werkt op het departement Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht en is verbonden aan diverse kunstinstellingen in het land. Nu geeft hij deze cursus over fascinerende films.

Avonden van deze cursus zijn alleen als geheel te bezoeken, voor een vaste prijs. Markeer alle vier donderdagen dus alvast in je agenda!