za 7 dec 14:30

Spookuil

Anu Aun
7 dec
14:30

De 9-jarige Eia wil niets liever dan samen met haar vader en moeder Kerstfeest vieren, maar haar ouders hebben het altijd zó druk.

Eia's vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Haar moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens en danstournees. Eia mist haar familie. Als plotseling blijkt dat haar beide ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar wintervakantie door bij haar grootvader.

Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had. Het bezoek komt als een complete verrassing voor Eia. Maar na de eerste shock, ervaart ze een warme fijne familie, maakt ze een nieuwe beste vriend, vindt ze uit waarom haar vader niet wilde dat ze opa zou leren kennen. En Eia ontdekt een zeldzame, met uitsterven bedreigde vogel in het winterse wonderland. Daarmee redt ze een prachtig oerbos van kap en vernietiging. Het kerstverhaal eindigt in een verzoening tussen de opa en de vader. De hele familie viert een bijzondere hereniging en een prachtig eindejaarsfeest.

Regie
Anu Aun
Speelduur
96 min
Jaar
2018
Land
Estland
Taal
Nederlands, Ondertiteling:Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
ONDERDEEL VAN:
JEUGDFILMS

ENGLISH

This movie is in Estonian. 

This children’s adventure film follows 10-year-old Eia, whose Christmas holiday is taking an unexpected turn, after being brought to mysterious farm in rural South-Estonia. She follows her heart to rescue an old primeval forest, helps two lovers to find each other, and is destined to unwrap her family’s well-kept secret.

De Estlandse kinderfilm Spookuil heeft alle ingrediënten te pakken voor een fijn kerstverhaal. Natuurlijk zijn er ook problemen om op te lossen, maar dat verhoogt de knusheid alleen maar.

★★★ De Volkskrant