za 7 dec - wo 11 dec

Sorry We Missed You

Ken Loach
7
dec
-
11
dec

Sorry We Missed You van Ken Loach (I, Daniel Blake) gaat over de familie Turner, een gezin dat moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen om als pakketbezorger te kunnen werken, maar de financiële druk blijft groot.

English below

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen.

In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Regie
Ken Loach
Speelduur
101 min
Jaar
2019
Land
Groot Brittannië
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
ONDERDEEL VAN:
MOVIES IN ENGLISH

ENGLISH

This movie is in English. 

Hoping that self-employment through gig economy can solve their financial woes, a hard-up UK delivery driver and his wife struggling to raise a family end up trapped in the vicious circle of this modern-day form of labour exploitation.

De huiselijke scènes vol puberperikelen zijn prachtig getroffen, de problemen op Ricky’s werk komen aan als een vuistslag. Zonder een moment drammerig te worden, is Sorry We Missed You een ijzersterk, aangrijpend manifest.

★★★★★ De Volkskrant