vr 22 nov - di 26 nov

A Tale of Three Sisters

Emin Alper
22
nov
-
26
nov

De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding (besleme).

ENGLISH BELOW

De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis werd ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar 'pleeggezin', en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.
 
A Tale of Three Sisters is de derde speelfilm van de Turkse regisseur Emin Alper. De film is inmiddels met meerdere prijzen bekroond. Op het filmfestival van Sarajevo kreeg de film de prijs voor Beste Regie alsook de CICAE Art Cinema Award die een bijdrage levert aan de internationale distributie van de film. Op het filmfestival van Istanboel kreeg de film vijf prijzen, waaronder de Fipresci award, de prijs van de internationale filmkritiek. Op World Cinema Amsterdam werd de World Cinema Exchange Award toegekend. De film is een internationale productie en werd in Nederland geproduceerd door Circe Films met steun van het Nederlands Filmfonds.
Regie
Emin Alper
Speelduur
109 min
Jaar
2019
Land
Duitsland/Griekenland/Nederland/Turkije
Taal
Turks, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

ENGLISH

This movie is in Turkish. 

A Tale of Three Sisters tells the story of three sisters from a poor village in Central Anatolia. The girls are given to affluent families as foster children (‘besleme’) in the hope of improving their lives.

Grillige tragedie met theatrale en soms mythische trekjes

★★★★ VPRO Cinema