Sonja: The White Swan

Anne Sewitsky
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
12 nov
11:15

Waargebeurd en fascinerend verhaal over de Noorse Sonja Henie, één van de grootste kunstschaatssters ter wereld en ‘uitvinder’ van deze sport.

English below

Sonja is 16 jaar oud als ze op de Winterspelen van 1928 Olympisch Goud wint. Een prestatie die ze herhaalt in 1932 en 1936. Daarmee is ze nog steeds de enige vrouw die dit Olympische resultaat solo boekte. In 1936 vertrekt ze naar Hollywood waar ze een aantal zeer succesvolle schaatsfilms maakt.

Eind jaren dertig is ze de best betaalde Hollywood actrice en door lucratieve nevenactiviteiten en merchandising is ze één van de rijkste vrouwen ter wereld. In haar villa in Hollywood is ze altijd omringd door fans, minnaars en haar familie. Ze vertrouwt haar zaken blindelings toe aan haar oudere broer, maar gaandeweg begint haar roem te verbleken en als het financieel slecht gaat door foute investeringen verandert ze van een inspirerende en gefocuste sportster in een keiharde zakenvrouw die in de spotlight wil blijven staan..

Regie
Anne Sewitsky
Cast
Ine Marie Wilmann, Valene Kane, Eldar Skar, Anders Mordal, Anneke von der Lippe
Speelduur
114 min
Jaar
2018
Land
Noorwegen
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

ENGLISH

This movie is in English

Sonja: The White Swan is the story about Sonja Henie, one of the world's greatest athletes and the inventor of modern figure skating, who decides to go to Hollywood in 1936 to become a movie star. Her first film breaks the box office by selling the most tickets in the world in 1937. She becomes one of richest women in her time, always surrounded by fans, lovers and family, never alone. As she gets older the spotlight is fading, but she refuses to quit. It all collapses when she falls, drunk on the slushy ice, in Rio de Janeiro.

Ine Marie Wilmann maakt van Sonja Henie in elke scène het stralende middelpunt en redt de bijna vergeten ster uit de prullenbak van de geschiedenis.

★★★ Trouw