Wim Daniëls

Wim Daniëls

Regie
Wim Daniëls
Duur
90 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

Boekie Night

Speeldata

Kies een dag en tijd:
datum v.a. 09:00 v.a. 12:00 v.a. 15:00 v.a. 18:30 v.a. 20:30
di 10 apr       20:00  
di 8 mei       20:00  

De enige echte Eindhovense literaire boekentalkshow.

Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Boekhandel Van Piere en ons de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze Podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights.

Het programma begint om 20.00 uur, maar tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek dus kom gerust lekker op tijd!

Op 20 februari ontvangt Boekie Night weer drie schrijvers. Dit zijn de namen:
- Oscar van den Boogaard (1964)
Oscar van den Boogaard groeide op in Suriname en Nederland, kreeg in 1990 de titel van ‘enige levende auteur’ bij uitgeverij Polak – Van Gennep, versleet daarna nog wat uitgeverijen om uiteindelijk zijn laatste grote roman Kindsoldaat (2018) bij de Bezige Bij te publiceren. De roman verhaalt over twee voorname Nederlandse families, beschreven door de ogen van de laatste telg, die het vermoeden heeft de zoon van prins Bernard te zijn.

- Tom Hofland (1990)
De jongste en tevens enige debutant van de avond. Tom Hofland studeerde in 2014 af van de opleiding Writing for performance aan de HKU in Utrecht en publiceerde in 2017 zijn debuutroman Lyssa bij uitgeverij Querido. Het boek heeft een enigszins merkwaardig decor: Mestopes, een fantasiestad, waar de jonge officier Caspar verliefd wordt op Lyssa, de vrouw van een bekende intellectueel. Lyssa is een gedurfd werk dat grote thema’s als liefde, vriendschap en dood niet uit de weg gaat.

- Geert-Jan Knoops (1960)
Een thuiswedstrijd voor de in Eindhoven geboren advocaat Geert-Jan Knoops. Als hoofd van het Knoops’ Innocence Project, weet Knoops alles over strafrechtelijke dwalingen, die vaak schrijnende gevolgen hebben voor de slachtoffers. In zijn legal thriller De laatste kamer (2017) vertelt hij aan de hand van de Spelonk-zaak, de moord op twee broers op Bonaire, over onmacht, duisternis en hoop.

 

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.